1/35 Valentine Mk.IV met bemanning (Red Army) # miniart 35092

Miniart
MNA-35092
Bestel
  • Beschrijving

Vanwege een gebrek aan capaciteit werd de Britse Valentine tank ook in Canada in productie genomen. Van juni 1940 tot mei 1943 werden 1.420 exemplaren gemaakt bij de Canadian Pacific Railway's Angus Workshop in Montreal.

 Alle Valentine tanks geproduceerd in Canada, op 30 stuks na, zijn naar de Sovjet-Unie verscheept. Engeland zelf leverde ook 2.394 stuks aan het Rode Leger. De Valentine was de meest geproduceerde Britse tank, ongeveer een kwart van het totaal.

De Valentine was een infanterie tank geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 8.000 werden geproduceerd in elf uitvoeringen, plus verschillende gespecialiseerde varianten, goed voor ongeveer een kwart van de Britse tankproductie in oorlogstijd. De vele varianten omvatten geklonken en gelaste constructies, benzine- en dieselmotoren en een toenemende zwaarte van de bewapening. Ze werden in grote hoeveelheden aan de USSR geleverd en onder licentie in Canada gebouwd. Ontwikkeld door Vickers, bleken ze zowel sterk als betrouwbaar te zijn.

Een Mark II had een Amerikaanse 138 pk GMC 6004-dieselmotor en een Amerikaanse transmissie. Hoewel die iets minder vermogen had was hij stiller en zeer betrouwbaar.

De set bestaat uit een Valentine tank en 5 figuren.
584 Onderdelen
Gerelateerde Producten