1/35 Flak 38(t) Ausf.M Late Production (Smart Kit) # dragon 6590

Dragon
DRG-6590
Bestel
  • Beschrijving

De Flakpanzer 38 (t) (Sd.Kfz.140), officieel goedgekeurd op 15 oktober 1943, diende als een interim luchtafweerplatform met een door Tsjechië ontworpen 38 (t) Ausf.M-chassis met middengemonteerde motor, met daarop een enkel 2 cm FlaK38 kanon gemonteerd.

Dit Flakpanzer-ontwerp werd gezien als een tijdelijke oplossing en had het duidelijke tekortkomingen, zoals beperkte pantseringbescherming voor de bemanning en een gebrek aan vuurkracht van de kleine hoofdbewapening. BMM produceerde dus slechts 141 van dergelijke voertuigen tussen november 1943 en februari 1944. Vele werden ingezet aan het westfront in eenheden als door de 12e SS Panzer Division "Hitlerjugend". De bovenste gepantserde delen kunnen naar beneden worden geklapt om een ​​360 ° -traverse van het kanon op lage hoogten mogelijk te maken. Dit betekende ook dat het wapen kon worden gebruikt tegen gronddoelen.

Dragon heeft een laat productiemodel van de Flakpanzer 38 (t) op Selbstfahrlafette 38 (t) Ausf.M op schaal 1/35 gemaakt. Deze set heeft een aantal verbluffende details en is voorzien van een zeer nauwkeurige miniatuurreplica van het FlaK38-kanon. Het kanon kan worden weergegeven met de loop op een elevatie van 0º, 20º, 40º of 60º, en het beschikt ook over nieuwe handwielen en vizier. De kanonsloop is hol en net als bij het echte voertuig kunnen de gepantserde schermen van het gevechtscompartiment omhoog of omlaag worden gezet. De hulzenkorf is gemaakt van fotogeëtst metaal en de set komt met Dragon's gepatenteerde Magic-tracks. Dit is een mooi model van een laat-productieversie van de Flakpanzer 38 (t) en zal er indrukwekkend uitzien in elk diorama.
Gerelateerde Producten