1/35 Pz.Kpfw.IIAusf.B - Smart Kit # dragon 6572

Dragon
DRG-6572
Bestel
  • Beschrijving

De Panzer II, ontwikkeld door Duitsland in de jaren 1930, was een verbetering ten opzichte van de Panzer I, maar werd nog steeds gezien als een noodoplossing in het streven van Duitsland om een ​​krachtig tankleger te creëren.

De Panzer II werd massaal gebruikt in vroege campagnes van de Tweede Wereldoorlog, zoals de invasie van Polen, de Lage Landen en Frankrijk, maar in 1943 stopte de productie en werd het Panzer II-chassis geconverteerd voor ander gebruik. Met een maximum van slechts 16 mm dikte bleek de stalen bepantsering van vroege tanks ontoereikend. De belangrijkste bewapening van de meeste Panzer II-varianten was het 2cm Kw.K30 L/55 kanon en een coaxiale MG34, hoewel het hoofdkanon meestal niet effectief was in de antitank-rol. Een ploeg van drie (commandant, lader / radio-operator en chauffeur) bediende de Panzer II. Een 140 pk zescilinder Maybach HL 62 TRM-motor dreef de kleine tank aan tot een maximumsnelheid van 40 km/u.

De kit heeft een gloednieuw geschut dat geschikt is voor de Ausf.B, en dit element heeft inwendige onderdelen zoals vizieren en een volledig kanon met afsluiter. Het 2cm kanon is glijgegoten en heeft een holle loop, terwijl de houder voor 7,92 mm MG34 die wordt gebruikt voor luchtafweerwerkzaamheden een gloednieuwe onderdeel is. Deze kit is misschien klein, maar loopt over van details. Als een voorbeeld van het utilitaire karakter bevat de set twee sets gereedschap op het voertuig. Eén set geeft de gereedschappen weer met hun respectievelijke gespen en haakjes, terwijl een reserve set OVM geen sluitingen heeft. Hierdoor kunnen die modelers die liever foto-geëtste gespen gebruiken ze gemakkelijker toevoegen. Daarom is deze kit met zulke praktische details geschikt voor iedereen, van beginner tot ervaren modelbouwer! Deze Panzer II Ausf.B-kit belichaamt de stelregel dat goede dingen inderdaad in kleine pakketjes komen!
Gerelateerde Producten