1/35 Pz Kpfw.38 (t) Ausf.E/F - Smart Kit # dragon 6434

Dragon
DRG-6434
Bestel
  • Beschrijving

De Pz.Kpfw 38 (t) is ontworpen door CKD (Praag) in 1938. De eerste 150 tanks werden geproduceerd voor de Wehrmacht als de Pz.Kpfw 38 (t) Ausf. A van mei tot november 1939. Na succesvolle eerste tests met deze eerste serie bestelde de Wehrmacht nog eens 325 exemplaren van deze tank.

De Pz.Kpfw 38 (t) tanks werden gebruikt door de Duitse, Hongaarse, Roemeense, Slowaakse en Bulgaarse legers in de eerste periode van de Tweede Wereldoorlog. Zij werden ook geëxporteerd naar Zweden, Zwitserland, Peru, Iran en andere staten. De Pz.Kpfw 38 (t) had uitstekende technische eigenschappen zoals snelheid, bepantsering en een zeer hoge betrouwbaarheid. De Pz.Kpfw 38 (t) was de beste lichte tank aan het begin van WO II.

Hoewel het als een variant van de Panzer 38 (t) -familie kan worden beschouwd, heeft deze nieuwste Smart Kit op 1/35 schaal een aantal nieuwigheden. In overeenstemming met de Ausf.E- en F-varianten zijn de frontale pantsering van de toren en de bovenste en onderste rompdelen gloednieuw. Een andere sleutelidentificatie van dit type zijn grote opbergbakken aan beide zijden van de bovenste romp. Aangezien dit een 2-in-1-set is, zijn er optionele onderdelen zoals uitlaatpijpen en periscopen voor beide varianten. Er wordt wijdverbreid gebruik gemaakt van dia-gegoten componenten en expert kit-engineering resulteert in een model dat gemakkelijk in elkaar te zetten is. Verschillende openingsluiken stellen de modeler in staat om te pronken met het volledig gedetailleerde interieur van de motor en gevechtscompartiment.
Gerelateerde Producten