1/35 Pz.Kpfw.III Ausf.N s Pz.Abt.502 Leningrad 1943 # dragon 6606

Dragon
DRG-6606
Bestel
  • Beschrijving

Dit model geeft nauwkeurig een Panzer III Ausf.N weer van de s.Pz.Abt.502 zoals hij in 1943 zou zijn verschenen tijdens gevechten rond Leningrad. De Panzer diende hier als ondersteuningstank en als bescherming voor de zwaardere Tiger.

Dit specifieke zware tankbataljon s.Pz.Abt.502 was ook de eerste eenheid die de Tiger I ontving. In de loop van de oorlog verwoestte het 1400 vijandelijke tanks en 2000 kanonnen. Gevormd in mei 1942 kwam de s.Pz.Abt.502 van datzelfde jaar in gevecht in de Leningrad-sector. Tot september 1943 bleef het vechten rond het Ladogameer in de buurt van Leningrad. De eenheid bediende een combinatie van Tiger I en Panzer III N tanks.

De nieuwe set van Dragon maakt gebruik van recent uitgebrachte Panzer III-modellen en bevat alle essentiële functies van dit Panzer III-type. Er is veel gebruik gemaakt van slide-mold technologie - de uit één stuk gemaakte toren gemaakt van een drieversionele glijmal is een voorbeeld dat zelfs de groeven in de loop zijn aangebracht. Bovendien zijn er multimediaonderdelen zoals fotogeëtst metaal voor de roosters op de luchtinlaten. Een ander ding dat deze Panzer III onderscheidt is de toevoeging van winterketten (winter tracks). In feite is dit de eerste keer dat wintertracks zijn geproduceerd als Magic Tracks. Dit betekent dat modelbouwers hun Panzer III eenvoudig en gemakkelijk kunnen uitrusten met deze speciale tracks voor een winteromgeving. Hoewel deze tank specifiek is bedoeld om er een uit de s.Pz.Abt.502 te laten zien, zullen modelbouwers hem enorm veelzijdig vinden in zijn toepassing. Voor degenen die op zoek zijn naar een metgezel voor hun Tiger, of gewoon een prachtig stand-alone model willen, is deze Panzer III een must-have!