1/35 Abrams M1 A2 # tamiya 35269

Tamiya
tamiya 35269
Bestel
  • Beschrijving

De M1 Abrams, 's werelds sterkste tank, heeft stap-voor-stap wijziging ondergaan sinds hij in dienst kwam bij het Amerikaanse leger in 1980.

De M1A2 is ontstaan ​​uit de M1A1HA en is voorzien van een Intervehicular Information System (IVIS) en een Commander's Independent Thermal Viewer (CITV). Deze bouwdoos heeft de A2 koepel met deze nieuwe elementen. De M1 Abrams, officieel in gebruik genomen door het Amerikaanse leger in 1980, werd totaal verschillend ontworpen dan de voorafgaande naoorlogse Amerikaanse militaire tanks. Hoewel uitgerust met hetzelfde 105mm kanon als de M60 werd de M1 aangedreven door een gasturbine motor en werd hij voorzien van gelaagde bepantsering. Hij werd ontworpen om langdurig te dienen met als gevolg een grootte die ruimte liet voor toekomstige ontwikkelingen. In 1984 werd de M1A1 voorzien van een 120mm kanon met gladde loop en een verdere variant van de M1A1HA werd later ontwikkeld met bepantsering van verarmd uranium. Dit leidde vervolgens naar de M1A2 die was uitgerust met het Intervehicular Information System (IVIS) en de Commander's Independent Thermal Viewer (CITV) in de koepel en een nieuwe stijl vision block voor de commandant. De M1A1HA en de M1A2 speelden een belangrijke rol in de Operatie Iraqi Freedom, zowel in gebruik bij de landstrijdkrachten als bij het Korps Mariniers op hun weg naar Bagdad.

Scale 1/35
Construction type Assembly kit
Photo-etch parts Not included
Decals Included
Special feature 1 Overall length: 283mm
Special feature 2 Overall width: 105mm
Special feature 3 Parts used to reproduce M1A1HA included.
Special feature 4 Parts used to reproduce Marine Corps version included.
Special feature 5 Missile Counter Measures Device (MCD), smoke discharger and float brackets included to allow reproduction of Marine Corps version.
Special feature 6 Combat Identification Panels (CIP), M2 machine gun, and Auxiliary Power Unit (APU) accessories included.
Special feature 7 Comes with Commander and loader half body figures.
Special feature 8 Decals for 4 desert vehicles and one NATO vehicle are provided.

 

Gerelateerde Producten