1/35 US M2 Bradley IFV # tamiya 35132

Tamiya
tamiya 35132
Bestel
  • Beschrijving

De mechanisatie van grondtroepen kwam voor het eerst tot stand tijdens de 1e wereldoorlog met de Engelse introductie van een gepantserd rupsvoertuig met een zwaar kaliber kanon. Dit voertuig werd door Winston Churchill "Tank" genoemd en de introductie heeft het verloop van de oorlog veranderd tot aan vandaag.

Tijdens het tweede conflict werd de mechanisatie van de Infanterie geperfectioneerd door de Duitsers en bracht waarbij de naam Blitzkrieg ontstond. Tijdens dat conflict werden meer dan 3 miljoen militaire voertuigen geproduceerd en omdat de tank onmiskenbare voordelen had, werd de behoefte aan een methode om de Infanterie gelijke tred laten houden met de tanks een noodzaak.

Na de oorlog wijzigden veel landen bestaande pantserwagens voor modern gebruik. De M113, die voor het eerst werd ingezet in 1964 was een low budget, probleemloos meesterwerk en hij werd op grote schaal gebruikt in de hele wereld. De Verenigde Staten hadden echter een sneller gemechaniseerd Infantry Combat Vehicle nodig en onderzoek begon in 1967 naar een voertuig om aan dit doel te voldoen. Met de grotere snelheid en mobiliteit van de M1 Abrams MBT kwamen nieuwe eisen voor de infanterie voertuigen om de snelle tanks bij te kunnen houden. De FMC Corporation uit San Jose, Califoria versloeg met de biedingen de  concurrentie en de M2 ​​/ 3's zag het levenslicht. Om de beroemde vijf-sterren generaal uit de Tweede Wereldoorlog te eren werd dit pantservoertuig "Bradley" genoemd. 

Requires polystyrene cement and paint to complete the model US M2 BRADLEY IFV

Gerelateerde Producten