1/35 German Steyr 1500A/01 - Africa Corps Infantry at Rest # tamiya 35305

Tamiya
tamiya 35305
Bestel
  • Beschrijving

De "Blitzkrieg", toonde het belang van de gemechaniseerde troepen aan na de Duitse successen bij het begin van de Tweede Wereldoorlog.

At rest in the desert

Om de mechanisering efficiënt te laten verlopen werden in 1940 de militaire voertuigen, inclusief de motoren, onder een algemeen commando motorvoertuigen geplaatst, het "Schell programma", dat gericht was op gestandaardiseerde productie processen om de kwaliteit te verhogen. Zo werd het aantal verschillende soorten vrachtwagens dat in gebruik was teruggebracht tot ongeveer een derde. De standaardisatie was gebaseerd op het gewicht van de toen gangbare voertuigen in het vrachtverkeer en men kwam tot 5 verschillende types: 1, 1,5, 3, 4,5 en 6,4 ton. De Steyr Type 1500 A/01 werd vervaardigd in Oostenrijk en was één van de 1,5 tons types. De voorwielophanging had dwarse bladveren, torsiestaven en een spoorstang, de achterwielophanging bladveren en torsiestaven die werden afgestemd op de Duitse militaire voertuigen. Kenmerkend was de afgeronde motorkap. De Steyr 3.5 liter V8 luchtgekoelde motor produceerde 85 pk, goed voor een topsnelheid van 100 km/u. De transmissie met 4 versnellingen vooruit en 1 achteruit dreef alle 4 wielen aan. Afhankelijk van de productieperiode verschilde de locatie van de reservewielen. De Steyr werd o.a. gebruikt als stafauto, trekauto en ambulance.

1/35 schaal Lengte: 145.5mm. De grote carrosserie en de gebogen motorkap zijn nauwkeurig gerepliceerd. De set bevat tevens vier soldaat figuren in een ontspannen houding, twee zittend in de Steyr, een met een jerrycan en de andere drinkt uit een bus. Wordt geleverd met accessoires zoals brillen, jerrycans en watertanks. 3 Types markeringen voor op het voertuig incl. de in Noord-Afrika gebruikte.

Special Command Dora, Southern Libya, North Africa, 1942

Gerelateerde Producten