1/35 Kubelwagen Type 82 - Ramcke Parachute Brigade # tamiya 35304

Tamiya
tamiya 35304
Bestel
  • Beschrijving

De Kubelwagen werd door alle Duitse eenheden gebruikt, in de verzengende hitte van de woestijn in Noord Afrika tot het bitterkoude Russische oostfront.

Na de aanval op Kreta in 1941 werden Duitse elite parachutisten eenheden ondergebracht in een brigade. De parachute eenheid, bekend als de "Ramcke Parachute Brigade" werd opgericht om aanvallen in Noord-Afrika te leiden tegen de geallieerden en met name tegen de Britse SAS-eenheden. De brigade was sterk betrokken bij de Tweede Slag van El Alamein, de aanval op Stirlings Special Air Service en de DAK's aanval op het Suezkanaal. In 1943 in Tunesië vocht de Ramcke brigade voor het laatst en werd gedwongen zich over te geven aan de Britse troepen.
------------------------------------------------------------------------

Na het begin van de aanleg van de "Autobahn" snelweg in 1933 werd in het daaropvolgende jaar tijdens de Berlijnse Motor Show de ontwikkeling van de "Volkswagen" aangekondigd, een auto voor het volk. Het project "Volkswagen" werd onmiddellijk uitgevoerd en in februari 1936 presenteerde Dr. Ferdinand Porsche zijn eerste prototype die de basis zou worden voor de fantastische Volkswagen "Kever". Echter, na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd de productie van de Volkswagen stil gelegd om capaciteit vrij te maken voor militaire productie. In januari 1938 presenteerde het Duitse leger specificaties voor een militaire versie van deze praktische auto. In november van hetzelfde jaar was een prototype klaar die de officiele benaming "Pkw. K1 "Kubelwagen" Type 82" mee kreeg. Het voertuig gebruikte een lichte, maar stevige monocoque constructie met een opvouwbare canvas top. De in de achterzijde gemonteerde, luchtgekoelde 4 cilinder motor had een cilinderinhoud van 985cc en een vermogen van 23.5 pk bij 3,000 toeren, goed voor een topsnelheid van 80 km/u. De vier wielen werden ondersteund door een torsiestang veersysteem. De Kubelwagen werd aanvankelijk ingezet door verkenning bataljons. Met zijn betrouwbare motor en zware vering werd de Kubelwagen door alle eenheden gebruikt, van de verzengende woestijn van Afrika tot het bevroren Russische oostfront. In verschillende uitvoeringen werden ongeveer 51.000 Kubelwagens geproduceerd tot het einde van WWII.

 
  • 1/35 scale assembly model set of the German Kubelwagen Type 82 with several figures.
  • Figures represent soldiers of the elite Ramcke Parachute Brigade in North Africa.
  • A driver, officer, machine-gunner (seated in the rear of the Kubelwagen), a non commissioned officer providing directions (wearing a tropical Herman Meyer hat), and a rifleman figure are included.
  • The figure from the original 1/35 scale German Kubelwagen Type 82 Africa-Corps is also included for a total of 6 figures.

    Requires polystyrene cement and paint to complete the model Tamiya 1/35 German Kubelwagen Type 82 & Ramcke Parachute Brigade Figure Set (35304)
  • Gerelateerde Producten