1/35 German Kuebelwagen type 82 # tamiya 35238

Tamiya
tamiya 35238
Bestel
  • Beschrijving

De Kubelwagen werd voor het gebruik in de woestijn in Noord Afrika voorzien van speciale door Continental geproduceerde ballonbanden.

Na het begin van de aanleg van de "Autobahn" snelweg in 1933 werd in het daaropvolgende jaar tijdens de Berlijnse Motor Show de ontwikkeling van de "Volkswagen" aangekondigd, een auto voor het volk. Het project "Volkswagen" werd onmiddellijk uitgevoerd en in februari 1936 presenteerde Dr. Ferdinand Porsche zijn eerste prototype die de basis zou worden voor de fantastische Volkswagen "Kever". Echter, na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd de productie van de Volkswagen stil gelegd om capaciteit vrij te maken voor militaire productie. In januari 1938 presenteerde het Duitse leger specificaties voor een militaire versie van deze praktische auto. In november van hetzelfde jaar was een prototype klaar die de officiele benaming "Pkw. K1 "Kubelwagen" Type 82" mee kreeg. Het voertuig gebruikte een lichte, maar stevige monocoque constructie met een opvouwbare canvas top. De in de achterzijde gemonteerde, luchtgekoelde 4 cilinder motor had een cilinderinhoud van 985cc en een vermogen van 23.5 pk bij 3,000 toeren, goed voor een topsnelheid van 80 km/u. De vier wielen werden ondersteund door een torsiestang veersysteem. De Kubelwagen werd aanvankelijk ingezet door verkenning bataljons. Met zijn betrouwbare motor en zware vering werd de Kubelwagen door alle eenheden gebruikt, van de verzengende woestijn van Afrika tot het bevroren Russische oostfront. In verschillende uitvoeringen werden ongeveer 51.000 Kubelwagens geproduceerd tot het einde van WWII.

Op verzoek van verschillende divisies werden er voor het gebruik in de woestijn in Noord-Afrika door Continental speciale ballonbanden geproduceerd. Omdat de banden breder waren dan normale banden werd de reservewiel bevestiging hierop aangepast. Sommige van de met ballonbanden uitgeruste Type 82's werden nog gebruikt in Italië nadat de gevechten in Noord-Afrika in mei 1943 voorbij waren.

Gerelateerde Producten