1/35 Panther Type G Steel Wheel # tamiya 35174

Tamiya
tamiya 35174
Bestel
  • Beschrijving

Door een gebrek aan grondstoffen werden op een aantal productie Panthers stalen loopwielen gemonteerd voor testdoeleinden.

Om de productiviteit te verbeteren en het gebrek aan grondstoffen te compenseren werd een handvol productie Panthers gebruikt om stalen loopwielen te testen. Dit waren staal omrande wielen ter vervanging van de conventionele rubber omrande wielen die standaard met twee rubber ringen, door stalen schijven samengeperst, op de naaf vastgeklemd werden. De Panther Type G met stalen wielen werd zeer zelden gezien tijdens gevechten.

Vanwege de vele geavanceerde en innovatieve functies wordt de "Panther" tank, door kenners nog steeds gezien als een meesterwerk. De ontwikkeling van de Panther kwam als reactie op de Russische T-34 die een ernstige bedreiging vormde voor de Duitse troepen aan het oostfront. De massaproductie van de Panther begon in het voorjaar van 1943. Met zijn verfijnde mechaniek en krachtige Type 42 L70, 70mm kanon demonstreerde de Panther al snel zijn formidabele kracht in de frontlinie. Een aantal verbeteringen werden voorgesteld na de eerste ervaringen, resulterend in de Panther Type G, die begon te verschijnen in de lente van 1944. Belangrijke verbeteringen bestonden uit extra zijkant bepantsering en vereenvoudigingen van onderdelen ten behoeve van de montage in de massaproductie. De motor van het type G Panther was een Maybach V-12 HL230-P30, watergekoelde motor met 700 pk. Deze krachtbron is gekoppeld aan een verbeterde transmissie om problemen in eerdere modellen te elimineren. Een innovatief torsiestaafvering systeem en samengestelde loopwielen zorgden voor uitstekende off-road eigenschappen. De grote auto-fabrikanten MAN, Daimler-Benz en MNH werden ingeschakeld om de Panther Type G versie te produceren tijdens het laatste deel van de oorlog. Deze drie produceerden 3740 van de in totaal 6.000 aan de Duitse Wehrmacht geleverde exemplaren.

 

 

Gerelateerde Producten