1/24 Renault Alpine A110'71 MC # tamiya 24278

Tamiya
tamiya 24278
Bestel
  • Beschrijving

De Alpine is ontwikkeld door Jean Redele die aanvankelijk met de Renault 4CV reed. Hij zag al snel de beperkingen door de zware carrsserie en besloot om deze te vervangen door een eigen ontwerp gemaakt van FRP.

Redele reed een aangepaste 4CV, genaamd de Alpine, naar de overwinning in de Mille Miglia wegwedstrijd in 1955 en bleef nieuwe versies op basis van Renault auto's te ontwikkelen. De Alpine A110 werd uitgebracht in 1963,en was gebaseerd op de Renault 8. Deze had een 956cc 4-cilinder motor aan de achterzijde en een lichtgewicht carrosserie gemaakt van FRP. De voorwielophanging werd gekenmerkt door de onafhankelijke double wishbone terwijl voor de achterwiel ophanging zwenkarmen werden gebruikt. De A110 bewees zijn vermogen door te domineren bij road races gehouden in de late jaren '60 en begin jaren '70. Zijn overwinning in de 1971 Monte Carlo Rally was ongetwijfeld de bekroning van het het toppunt van zijn carrière. Met zijn succesvolle record en het prachtige design is de Alpine A110 aanbeden door motorsport fans wereldwijd.

 

About the Model
  • Skillful reproduction of the Alpine A110's low and sleek body styling. Overall Length: 161mm.
  • Exquisitely designed decals reproduce the A110's 1971 Monte Carlo Rally markings.
  • Amazingly precise details of car's mechanisms, including rear-mounted inline 4-cylinder engine, front and rear suspension and special rally wheels.
  • Includes dash-mounted odometer and other features specific to the rally version.

 

Gerelateerde Producten