1/350 Duitse Kruiser Admiral Hipper # trumpeter 05317

Trumpeter
TRU-05317
Bestel
  • Beschrijving

De Admiral Hipper was een zware Duitse kruiser uit de Tweede Wereldoorlog van de naam haar genoemde klasse met als zusterschepen de Blücher en de Prinz Eugen. Het schip is vernoemd naar admiraal Franz Ritter Von Hipper die in de Eerste Wereldoorlog het bevel voerde over het Duitse eskader tijdens de slag van de Doggersbank.

Het was het eerste schip van de Hipperklasse dat op 29 april 1939 klaar was voor gebruik. Ze boekte haar eerste succes bij Operatie Weserübung, de invasie van Noorwegen in 1940 waarbij ze de Britse torpedojager HMS Glowworm tot zinken wist te brengen. De eerste oorlogsjaren was ze actief op de Atlantische oceaan, jagend op koopvaardijschepen. Bij de slag in de Barentzzee in 1942 werd de Admiral Hipper zwaar beschadigd door een drietal treffers van 15 cm-granaten van de lichte kruiser HMS Sheffield waarop ze buiten dienst werd gesteld.

Toen het Rode Leger in de zomer van 1944 doorbrak en de Baltische kust bereikte, werd de Admiral Hipper echter opnieuw uitgerust en ingezet voor beschietingen van de Sovjets. Later in het jaar en in de eerste maanden van 1945 voerde ze haar laatste verdedigende acties uit met beschietingen van de Sovjets maar werd voornamelijk nog gebruikt om gewonde Duitse soldaten en burgers uit Oost-Pruisen naar het westelijke deel van Duitsland over te brengen. Het schip werd een symbool van redding voor talloze wanhopige soldaten en burgers.

Haar leven werd beeindigd door geallieerde jagers die haar zware schade toebrachten toen ze in Kiel in het droogdok lag. Na de Duitse capitulatie namen de Britten als trofee de scheepsbel mee, de bel die de opvarenden van de Glowworm als laatste hadden gehoord voordat ze tot zinken werd gebracht. De Admiral Hipper werd na de oorlog in Kiel in 1949 gesloopt.

Item No: 05317
Item Name: German Cruiser Admiral Hipper 1941
Schaal: 1:350
Item Type Static Kit
Model Brief Length: 588.3mm Beam: 66mm
Aantal onderdelen: 418
Photo Etched onderdelen: 3
Onderdelen: 12 bomen, rompdelen, water lijn plaat, vliegtuigen en stander
Verfschema: Admiral Hipper in 1941
Leverbaar sinds: Oktober 2009
Gerelateerde Producten