1/32 Grumman TBM-3 Avenger # trumpeter 02234

Trumpeter
TRU-02234
Bestel
  • Beschrijving

Het merendeel van de TBM-3 Avengers met de krachtige R-2600 motor en de versterkte vleugels voor het dragen van een radar scanner of raketten werd gebouwd door Eastern.

De Avenger was een Amerikaanse bommenwerper in dienst bij de Amerikaanse marine. Tijdens de Tweede Wereldoorlog opereerde hij hoofdzakelijk vanaf vliegdekschepen in de Stille Oceaan. Hij volgde de Douglas TBD-1 Devastator op die rond 1939 verouderd was.

De Avenger was één van de beste toestellen van de Amerikaanse luchtvloot en werd gebruikt als torpedo-, verkennings- en bombardementsvliegtuig. Als bombardementsvliegtuig kon de Avenger één torpedo of 1.500 kg bommen meenemen, als verkenningsvliegtuig had het een camera en vuurpijlen aan boord. Net zoals de Grumman F4F Wildcat had de Avenger een stevige bepantsering zodat de bemanning redelijk beveiligd was tegen kogelinslagen. Het was een sterk vliegtuig en leek ook wat robuustheid en constructie betreft op de Douglas SBD Dauntless. De piloot had zijn vaste plaats maar de twee andere bemanningsleden hadden meerdere taken aan boord waarvoor zij verschillende posities in konden nemen. Zo kon de navigator, normaal achter de piloot zittend, ook onderin de romp de camera bedienen en de bommenrichter gebruiken. De boordschutter had een ronde geschutskoepel achter de cockpit om aanvallende vliegtuigen af te slaan maar kon ook onderin het vliegtuig met het daar aanwezige boordgeschut vuren naar grond- of scheepsdoelen. Alhoewel ze goed bewapend waren maakten ze door hun traagheid weinig kans tegen de Japanse jagers in luchtgevechten. Tijdens missies werden de Avengers dan ook vaak begeleid door Amerikaanse jachtvliegtuigen.


Item nr: 02234
Itemnaam: TBM-3 AVENGER
Schaal: 1:32
Afmetingen: Lengte: 385mm Spanwijdte: 526mm
Aantal onderdelen: 492
Metalen onderdelen: Aileron & Flap as
Foto ets onderdelen: Een blad voor Aileron & Flap scharnieren, voor het motor ventilatierooster & bommenruim deuren
Film Parts: Instrumentenpaneel
Onderdelen: 17 bomen plus transparante roterende geschutskoepel plus 3 rubberbanden
Verfschema: TBM-3, 89, van de VC-94 aan boord van de USS Shamrock Bay, begin 1945, geschilderd Glossy Sea Blue algemeen.
Bijzonderheden: Volledig gedetailleerde Motor, Werkbare remkleppen