1/35 Stoomlocomotief BR86 # trumpeter 00217

Trumpeter
TRU-00217
Bestel
  • Beschrijving

Stoomlocomotieven waren de stuwende krachten rond een groot deel van de wereld in de 19e en vroege 20e eeuw.

Voordat er snelweg netwerken waren waarover veel mensen en grote hoeveelheden goederen over het platteland vervoerd konden worden waren de spoorwegen de slagaders die zeehavens verbonden met de binnenlandse bevolkingscentra en industrieën.

Twee belangrijke types stoomlocomotieven werden ontwikkeld om op deze spoorwegen te opereren: tender locomotieven en tank locomotieven. Tender locomotieven waren doorgaans groter en werden gebruikt om zwaardere ladingen te vervoeren over grotere afstanden. Tender locomotieven zijn zo genoemd omdat de brandstof en het water worden meegevoerd in een aparte aanhanger, de tender, die aan de achterzijde van de locomotief werd gekoppeld. Tank locomotieven werden meestal ontworpen voor het gebruik op kortere afstanden en hadden een geïntegreerde watertank, meestal gebouwd aan weerszijden van de ketel met een brandstof bunker voor kolen of hout (of later olie) aan de achterzijde van locomotief.

De BR 86 Dampflokomotive (stoomlocomotief) is een Duitse tankloc, die werd gebouwd met een 2-8-2 of Klasse 1D1 (wiel- asindeling) die in dienst kwam in de late jaren 1920 en in productie bleef tot 1943. De BR 86 werd ontworpen voor hoge-tractie taken zoals het verzorgen van het goederenvervoer door het Duitse berglandschap maar werd ook algemeen gebruikt op routes waar water en brandstof gemakkelijk te bunkeren was.

Van de 775 gebouwde exemplaren werden slechts 20 vernietigd in de Tweede Wereldoorlog, twee zijn vermist en de rest diende tot het einde van de oorlog. Na de Tweede Wereldoorlog waren ze nog lange tijd in gebruik in o.a. Oostenrijk, Polen, Oost- en West-Duitsland, een aantal zelfs tot 1974.

Decals voor twee versies:
BR 86 245 Deutsche Reichsbahn kleuren
BR 86 271 WWII militaire markeringen
Photo-etch onderdelen
Vier vinyl leidingen.
Volledig cabine-interieur, aandrijving, chassis en ketel.
Schaal: 1/35
Lengte: 393.7mm
Breedte: 88mm
Lengte: 122.3mm
Aantal Onderdelen: 634

Gerelateerde Producten